Hoogste graad van hospitality bij Hostesses en Meer

Meriam Janssen runt meer dan alleen een bureau voor hostesses. Ook receptionistes, gastvrouwen en eventmanagers kan zij inschakelen voor bedrijven. ‘Meer’ staat ook voor kwaliteit. Visitekaartje “Je bent het visitekaartje van een organisatie. Ik heb veel geleerd van het verleden. De uiterlijke verzorging moet daarom…

Lees verder

Chef-kok Marcel van der Kleijn opent dit najaar ‘Goedvolck.’

Het is half drie ’s middags. In het lichte hoekpand aan de Kneuterdijk zet een internationale groep zakenlui zijn tanden in de ibericoribs en empanadas. Spaanse tapas en Portugese petiscos, vandaar de naam van het restaurant: Tapisco. Marcel van der Kleijn (1967) slaat het gezelschap…

Lees verder

Nico McGough tipt: 5 x voorjaarswijnen

Wat zijn de wijntrends van het moment? Nico McGough van Bosman Wijnkopers ziet  een stijging van de kwaliteit van de wijnen die thuis worden geschonken. “De uitleg was overal gelijk: “We zijn gewend om in de horeca tot 50 euro per fles te bestellen, dus…

Lees verder

Nieuw designlabel ‘Banne’ kiest voor tafels Bas Vellekoop

Het bekende interieurbedrijf Zuiver selecteerde voor zijn nieuwe designlabel ‘Banne’ zes vooraanstaande Nederlandse ontwerpers. Vorige week werd bekendgemaakt dat de Hagenaar Bastiaan Vellekoop (1985) een salontafelserie voor Banne mag introduceren, genaamd ‘Centre tafels’. Andere ontwerpers die meedoen aan de introductiecollectie van Banne zijn onder anderen…

Lees verder

Hier huur je een droompand aan het Lange Voorhout

Wie wil dit nu niet: een werkplek aan het statige Lange Voorhout. En dan het liefst een beetje hedendaags met de allure die past bij de omgeving. Daarom vroeg een opdrachtgever (die anoniem wil blijven) het Haagse architectuur- en designbureau Graziosi Progetti een tailormade interieurontwerp…

Lees verder
Wine List

Welke wijn drinken we in 2021?

1. Minder maar beter Christian Griffioen van The Wine List: “Een duidelijke trend voor 2021: de gemiddelde prijs stijgt, maar het volume daalt. In de afgelopen drie jaar verschenen bijna 18 miljoen flessen minder op de Nederlandse markt. Minder drinkmomenten dus, maar doorgaans wel betere wijnen. Goed nieuws voor de…

Lees verder
hofstede meezingt

BOIDR eet thuis: @Home Diner van Hofstede Meerzigt (Zoetermeer)

Dingdong. Klokslag 19.00 uur overhandigt een man met mondkapje ons een kartonnen doos. “Alstublieft, uw viergangen @Home Diner van Hofstede Meerzigt. Eet smakelijk.” We bedanken hem, lopen de keuken in en kijken wat erin zit. Onder de uitgebreide instructieformulieren liggen vacuümverpakte zakjes met inhoud. “Oh…

Lees verder
schaap en citroen

Sabbia, de onconventionele collectie van Pomellato

“Onconventioneel zijn, is bepalend voor onze trotse Milanese, tevens Italiaanse en internationale persoonlijkheid.” Aan het woord is Sabina Belli, de eerste vrouwelijke CEO van Pomellato, een van de beroemdste juwelenmerken ter wereld. Schaap en Citroen De Sabbia-collectie, een ode aan het vrouw-zijn, is te koop…

Lees verder
peer house of lords

BOIDR eet thuis: Kerstbox House of Lords

Moet je kijken, zegt mijn moeder wijzend naar de grote, zwarte doos met goud- en zilverkleurige spikkels. “Wat een pakket!” Het moet ook wel, er zit als het goed is een viergangenkerstmenu in van de exclusieve cateraar House of Lords. Tjonge, wat zit ie vol….

Lees verder
hanting

BOIDR eet thuis: HanTing Delivery

Is dit allemaal voor de lunch?” Lisette Rademakers kijkt verbaasd als ze ziet hoeveel tassen van HanTing Delivery op haar keukentafel staan. “Eerst maar eens even de ‘Executive land box’ openen,” zeg ik. In een vetvrij papier ligt de ‘Japanese style beef sandwich’ en in…

Lees verder