De Gouden Ton: ‘Over wijn mag je best nonchalant praten’

Zodra we een stap zetten op de vloer van Portugese mozaïektegeltjes aan de Denneweg nummer 81, worden we teruggeslingerd naar 1870, het jaar dat in dit pandje (70 vierkante meter) het plafond werd bewerkt met ornamenten van druiventrossen en de muren voorgoed aan het zicht…

Lees verder

Brute Bonen: het geheim van écht goede koffie

Na water en thee is koffie de meest gedronken drank ter wereld. Maar koffie is als wijn, er is oneindig veel kwaliteit qua koffiebonen, qua manier van branden, malen en mengen. Koffieliefhebber Jop Bröcker (42) brandt alleen Brute Bonen in zijn branderij; die zorgen niet…

Lees verder

10 x mooie interieurzaken in Den Haag

1. Edwin Pelser ‘Een interieurwinkel vol verhalen.’ Zo omschrijft eigenaar Edwin Pelser zijn winkel aan de Piet Heinstraat. Na een lange tijd commerciële banen gehad te hebben in marketing en communicatie gooide hij het roer om. Edwin besloot te gaan doen waar zijn hart lag:…

Lees verder

Bij Ons Om De Hoek: Hofkwartier

De Filosoof Wijnbar Verstopt in de Molenstraat in het Hofkwartier vind je wijnbar De Filosoof. Hier draait alles om de combinatie van wijn en de Perzische keuken. Op de kaart vind je bijvoorbeeld Mantu’s (gestoomde dumplings) met lamsvlees, een typisch streetfoodgerecht uit Centraal-Azië. Eigenaar Ofran…

Lees verder

Dit zijn de drijvende krachten achter de galeries van Coen van den Oever

Dominique Cattin (63) ‘Ik ken de kracht van de emotie’   “Project 2.0 is mijn habitat. Hier gaat het niet over verkopen, dat is slechts een sluitstuk. Voor mij gaat het over relaties, meer nog dan over kunst. Verzamelaars zijn ontzettend trouw en komen regelmatig kijken…

Lees verder

De ongekende transformatie van Kasteel de Wittenburg

Het is exemplarisch voor de transformatie die het kasteel en het omliggende landgoed hebben doorgemaakt onder Meppelders bewind, dat inmiddels twaalfenhalf jaar omvat. “Toen ik solliciteerde, was de Wittenburg sleets en oubollig. Met gaten in het tapijt en de natuurstenen vloer,” herinnert hij zich aan…

Lees verder

Atelier Ruperti haalt alles uit de kast voor de grote dag

De totstandkoming van het perfecte trouwpak begint met het stellen van de juiste vragen. “De keuze van materialen en kleuren hangt van veel zaken af,” weet Ruperti. “In welk seizoen trouw je? Op wat voor locatie? Is er een thema? En uiteraard: wat is je…

Lees verder

ROC Mondriaan start verkorte opleiding hospitality voor 30-plussers

Op elke open dag kwamen er ouders op Jacqueline van der Zwan af gelopen. ‘Wat een leuke school is dit,’ was dan hun reactie. ‘Was er vroeger maar zoiets voor mij geweest.’ Op een gegeven moment dacht de directeur van de International Hotel en Management…

Lees verder

BOIDR haalt 14.000 euro op om leesvaardigheid kleuters in Moerwijk te verbeteren

Bij Ons In De Residentie (BOIDR) heeft vandaag (donderdag 29 februari) een cheque van 14.000 euro overhandigd aan directeur Mariska Wubben en een aantal kleuters van de P. Oosterleeschool, een basisschool in Moerwijk. Het geld wordt gebruikt om de leesvaardigheid van deze kinderen – die…

Lees verder
Marius Wijn

Marius is naast wijnwinkel nu ook café

Een luxeprobleem noopte Marius van der Vliet ertoe het concept van zijn wijnwinkel aan de Piet Heinstraat 91-93 opnieuw tegen het licht te houden. “Nadat ons magazijn naar de Binckhorst was verhuisd, hadden we met 220 vierkante meter eigenlijk veel te veel winkelruimte,” vertelt de…

Lees verder