Scheveningen Pier

Bij Ons Om De Hoek: Scheveningen

W anneer je denkt aan Scheveningen, flitsen vaak beelden van de beroemde pier, het reuzenrad, stranden en de drukte van toeristen voorbij. Maar wie zoekt, die zal vinden. Er zijn namelijk genoeg plekken in onze kustplaats die het ontdekken meer dan waard zijn. Norvolk Aan de…

Lees verder
Jasmine Groenendijk Bij Ons In De Residentie

Haagse tips van redacteur Jasmine Groenendijk

Favoriet restaurant Spontaan schoven mijn vriend en ik laatst aan bij Señor Torres in de Zoutmanstraat. Dios mío, wat een smaaksensatie stond ons hier te wachten. Dit Venezolaanse restaurantje serveert huisgemaakt comfortfood in een no-nonsense setting. Op de kaart staan uiteraard de typisch Venezolaanse arepas:…

Lees verder

Bij Ons Om De Hoek: Duinoord

Eind negentiende eeuw ontstonden de eerste plannen voor een nieuwe woonwijk in een eeuwenoud duingebied. De wijk Duinoord werd gebouwd. Een elegante, rustige buurt die wordt gekenmerkt door prachtige art-noveau-architectuur. Of zoals het vaker wordt omschreven: een buurt met ‘echt Haagse huizen’. De Reinkenstraat in…

Lees verder

5 x bib gourmand in Den Haag: ontdek culinaire parels

o1. Restaurant Ñ Restaurant Ñ (Nobelstraat) herken je aan het oude, okergeel geverfde pand en het romantische terras, inclusief houten klapstoelen en met linnen gedekte tafels. Met een wirwar aan kleine lampjes en een gekoelde fles witte wijn lijkt het hier in de zomer net…

Lees verder
Hoe komen die belletjes eigenlijk in de wijn?

Hoe leg ik de perfecte wijnkelder aan?

Zij was ooit de koningin van de rosse buurt, en een vaste wijnklant. Opeens moest ik mij melden en ik kreeg een rondleiding door haar ‘huis’. Wat meteen opviel, waren de vele badkamers. De uitleg was dat zij nu een ‘echte wijnkelder’ wilde, maar niet…

Lees verder

4 x nieuwe Haagse hotspots

@decoterie.nl Opgericht door drie vrienden met een passie voor het creëren van unieke horeca-ervaringen. Bij De Coterie aan de Theresiastraat eet je gerechten die hun inspiratie halen uit de Europese keuken, bereid met traditionele technieken met een moderne twist. Onze favoriet? De steak tartare…

Lees verder

De leukste Haagse tips van de redactie: Frank Verhoef

Favoriete restaurant Frank Verhoef: Ieder restaurant waar de bediening op orde is. Dat betekent: vriendelijke gezichten, ook als gasten bepaalde (lastige) wensen hebben, én drinken dat op tijd wordt bijgeschonken. Als je uit eten gaat, betaal je een flinke smak geld. Dan moet je je…

Lees verder

Nienke Hoogvliet: wereldwijd bekend, maar (nog) niet in Den Haag

Aan de muur van haar studio in de Goudenregenstraat hangen lapjes en flarden van verschillende soorten textiel in rijen onder elkaar. Elk met steeds een iets andere roodbruine tint. Het zijn experimenten op textiel met verf gemaakt uit zeewier. Helemaal Nienke Hoogvliet (1989): ze onderzoekt…

Lees verder

Audio Forum: alles voor een concert in eigen woonkamer

“Waar je eigenlijk naartoe wilt werken, is dat kippenvelmoment,” zegt Erwin van den Bulk (36) als zijn collega Jay Bonhof (32) het geluid van de audioset-up zachter draait. De laatste klanken van Keeno’s ‘Dignity Found’, een drum-’n-bass-nummer, sterven weg. “Ik las laatst dat maar zestig…

Lees verder

BlueBlood meet zich met Londen en Dubai

Jules Verne zou vol bewondering hebben gekeken naar het interieur van BlueBlood, het nieuwe restaurant van het Hilton-hotel in de Zeestraat. Hier is de onderwaterwereld leidraad geweest voor het ontwerp van de Haagse conceptontwikkelaar Studio Rehab. Vooral de spectaculaire cocktailbar in het atrium, met zijn…

Lees verder