Teds, all day brunch

‘s Ochtends een patatje eten? Hier kan het

Eigenlijk wilden Huisman en haar echtgenoot een boetiekhotel aan de Bloemenrivièra in Ligurië openen, maar toen haar man zei: 'Liever over een jaar of drie’, besloot ze elders te kijken. Nu heeft ze Teds.

Teds Den Haag

DATUM

31 maart 2020

TEKST

Annerieke Simeone

BEELD

Fleur Beemster

Teds, all day brunch

‘s Ochtends een patatje eten? Hier kan het

Eigenlijk wilden Huisman en haar echtgenoot een boetiekhotel aan de Bloemenrivièra in Ligurië openen, maar toen haar man zei: 'Liever over een jaar of drie’, besloot ze elders te kijken. Nu heeft ze Teds.

E lf uur ‘s ochtends bij Teds. De achterste twee tafels in Frederikstaat 32 raken steeds voller. Met een ‘Piscine de Prosecco’ in haar hand bekijkt Sanne Huisman (37) vanaf de comfortabele blauwe bank naar het lekkers dat uit de keuken komt. “Even zien, wat hebben we hier? Een croissantje eggs benedict met hollandaisesaus, een breakfast-burrito, een chicken katsu, Teds original french toast en banana pancakes 2.0. Nou jongens, tast toe. Ik begin met de kip.”

Teds den haag

Na een hap van de krokant gebakken kip met katsusaus: “Hmm, daar had ik zo’n zin in. Mijn schoonvader vertelde me dat hij in het Parool had gelezen dat chicken katsu een hype is in New York en Londen, maar dat het hier in Nederland nog nergens te vinden was. De volgende dag heb ik dat aan de keuken verteld. Nu staat hij in al onze zaken op de kaart.”


‘Je kunt hier om negen uur ’s ochtends frietjes bestellen’

Huisman, die ook Teds bestiert in Amsterdam, Haarlem en Utrecht, eet ’s ochtends vroeg wel vaker een stevige sandwich. “Tuurlijk. Dat is ook het succes van Teds, hier kun je om negen uur frietjes bestellen.

Teds Den Haag

Het wordt zelfs gestimuleerd door de bediening. Zelf heb ik weleens zin om als ontbijt een pizza in de oven te duwen.” Er is volgens Huisman echt vraag naar een ‘all day kaart’. “We leven in een tijd waar zzp’ers ook weleens op maandag een eggs benedict willen eten. Niet iedereen heeft op zaterdag of zondag weekend.”

Vooral lekker bij Teds

Bij Teds eet je dus vooral lekker. Huisman – gekleed in zwart met kleurrijke Nikes aan haar voeten – vertelt dat ze laatst een mail van een dame ontving met de vraag naar de voedingswaarde van de french toast en de banana pancakes die ze de dag ervoor bij Teds had gegeten. “Ze moest namelijk calorieën tellen voor haar dieet.”

Teds Den Haag

We werpen een blik op de pannenkoeken met marshmallows waar de Nutella van afdruipt en kijken daarna naar de wentelteefjes met ahornsiroop en schijfjes banaan. Huisman, lachend: “Tja, ik antwoordde: ‘Weet je zeker dat je het wilt weten? Ik zou deze dag maar gewoon afschrijven.’ Nooit meer iets van gehoord.”


‘Toen ik een businessplan schreef, was Teds mijn werktitel. Ik heb het zo gehouden. Lekker kort en krachtig’

Eigenlijk wilden Huisman en haar echtgenoot een boetiekhotel aan de Bloemenrivièra in Ligurië openen, maar toen haar man zei: ‘Liever over een jaar of drie’, besloot ze elders te kijken. Vlak bij haar favoriete restaurant De Italiaan in Amsterdam zag ze een Thais restaurant ter overname.

Franse buldog

In februari 2015 zegde ze haar baan op bij Disaronno, drie maanden later was de geboorte van ‘Teds, all day brunch’. Teds, zo vertelt ze, is vernoemd naar haar inmiddels overleden Franse buldog.

In elke zaak hangt hij met zijn nog levende broertje Frenkie ingelijst aan de muur. “Toen ik een businessplan schreef, was Teds mijn werktitel. Ik heb het zo gehouden. Lekker kort en krachtig.”

teds den haag

Ondertussen kijkt Huisman alweer uit naar een vijfde vestiging, ergens in de Amsterdamse Pijp. “Ik wacht rustig af tot de juiste locatie zich aandient.” Sinds een jaar heeft ze een operationeel manager in dienst en heeft ze tijd om eens lang op vakantie te gaan, zoals laatst naar Thailand. “Geweldige ontbijtbuffetten daar. Maar ik ben weer blij als ik terugvlieg. Kan ik weer naar Teds. Ik word echt gelukkig van mijn kaart.”

www.teds-place.nl

 

datum 31 maart 2020
tekst Annerieke Simeone beeld Fleur Beemster

E lf uur ‘s ochtends bij Teds. De achterste twee tafels in Frederikstaat 32 raken steeds voller. Met een ‘Piscine de Prosecco’ in haar hand bekijkt Sanne Huisman (37) vanaf de comfortabele blauwe bank naar het lekkers dat uit de keuken komt. “Even zien, wat hebben we hier? Een croissantje eggs benedict met hollandaisesaus, een breakfast-burrito, een chicken katsu, Teds original french toast en banana pancakes 2.0. Nou jongens, tast toe. Ik begin met de kip.”

Teds den haag

Na een hap van de krokant gebakken kip met katsusaus: “Hmm, daar had ik zo’n zin in. Mijn schoonvader vertelde me dat hij in het Parool had gelezen dat chicken katsu een hype is in New York en Londen, maar dat het hier in Nederland nog nergens te vinden was. De volgende dag heb ik dat aan de keuken verteld. Nu staat hij in al onze zaken op de kaart.”


‘Je kunt hier om negen uur ’s ochtends frietjes bestellen’

Huisman, die ook Teds bestiert in Amsterdam, Haarlem en Utrecht, eet ’s ochtends vroeg wel vaker een stevige sandwich. “Tuurlijk. Dat is ook het succes van Teds, hier kun je om negen uur frietjes bestellen.

Teds Den Haag

Het wordt zelfs gestimuleerd door de bediening. Zelf heb ik weleens zin om als ontbijt een pizza in de oven te duwen.” Er is volgens Huisman echt vraag naar een ‘all day kaart’. “We leven in een tijd waar zzp’ers ook weleens op maandag een eggs benedict willen eten. Niet iedereen heeft op zaterdag of zondag weekend.”

Vooral lekker bij Teds

Bij Teds eet je dus vooral lekker. Huisman – gekleed in zwart met kleurrijke Nikes aan haar voeten – vertelt dat ze laatst een mail van een dame ontving met de vraag naar de voedingswaarde van de french toast en de banana pancakes die ze de dag ervoor bij Teds had gegeten. “Ze moest namelijk calorieën tellen voor haar dieet.”

Teds Den Haag

We werpen een blik op de pannenkoeken met marshmallows waar de Nutella van afdruipt en kijken daarna naar de wentelteefjes met ahornsiroop en schijfjes banaan. Huisman, lachend: “Tja, ik antwoordde: ‘Weet je zeker dat je het wilt weten? Ik zou deze dag maar gewoon afschrijven.’ Nooit meer iets van gehoord.”


‘Toen ik een businessplan schreef, was Teds mijn werktitel. Ik heb het zo gehouden. Lekker kort en krachtig’

Eigenlijk wilden Huisman en haar echtgenoot een boetiekhotel aan de Bloemenrivièra in Ligurië openen, maar toen haar man zei: ‘Liever over een jaar of drie’, besloot ze elders te kijken. Vlak bij haar favoriete restaurant De Italiaan in Amsterdam zag ze een Thais restaurant ter overname.

Franse buldog

In februari 2015 zegde ze haar baan op bij Disaronno, drie maanden later was de geboorte van ‘Teds, all day brunch’. Teds, zo vertelt ze, is vernoemd naar haar inmiddels overleden Franse buldog.

In elke zaak hangt hij met zijn nog levende broertje Frenkie ingelijst aan de muur. “Toen ik een businessplan schreef, was Teds mijn werktitel. Ik heb het zo gehouden. Lekker kort en krachtig.”

teds den haag

Ondertussen kijkt Huisman alweer uit naar een vijfde vestiging, ergens in de Amsterdamse Pijp. “Ik wacht rustig af tot de juiste locatie zich aandient.” Sinds een jaar heeft ze een operationeel manager in dienst en heeft ze tijd om eens lang op vakantie te gaan, zoals laatst naar Thailand. “Geweldige ontbijtbuffetten daar. Maar ik ben weer blij als ik terugvlieg. Kan ik weer naar Teds. Ik word echt gelukkig van mijn kaart.”

www.teds-place.nl