6 x chocolade in Den Haag

Chocolade is een van de grote geneugten in het leven waar je echt af en toe van moet genieten. Gelukkig zijn er in Den Haag talloze plekken waar je deze heerlijke traktatie kunt bemachtigen. Hier zijn vijf van de allerbeste plekken om je te laten verwennen met ambachtelijke chocolade:

4 x een meesterwerkje van Patisserie Jarreau

DATUM

14 juli 2024

TEKST

Meike Liedenbaum

BEELD

PR

6 x chocolade in Den Haag

Chocolade is een van de grote geneugten in het leven waar je echt af en toe van moet genieten. Gelukkig zijn er in Den Haag talloze plekken waar je deze heerlijke traktatie kunt bemachtigen. Hier zijn vijf van de allerbeste plekken om je te laten verwennen met ambachtelijke chocolade:

#1 Hop & Stork

In een historisch pand in de Passage, verdeeld over twee verdiepingen, bevindt zich chocoladeatelier, winkel en proeflokaal Hop & Stork. Op locatie wordt ook eigen koffie gebrand. Het chocoladeatelier is volledig open, zodat je terwijl je van een romige cappuccino nipt, kunt zien hoe alle chocoladelekkernijen precies bereid worden. En lekkernijen, die hebben ze genoeg. Wellicht ken je Hop & Stork ook van hun ‘viral’ Dubai-reep die van de ene op de andere dag overal ter wereld op de socials te zien was. Voor wie de hype toch gemist heeft: influencers breken de bekende reep doormidden, waarna een vulling van groene, smeuïge pistache uit de chocolade loopt. Dat wordt proeven dus.

📍 Passage 82

Hop & Stork chocolade Den Haag Bij Ons In De Residentie

Een (g)reep uit het assortiment van Hop & Stork

De ‘viral’ Dubai reep

#2 Pâtisserie Chocolaterie Jarreau

In het chique Benoordenhout, op een steenworp afstand van het koninklijk Paleis Huis ten Bosch, vind je Pâtisserie Chocolaterie Jarreau. Alleen al bij het zien van de etalage loopt het water je in de mond. Van huisgemaakte bonbons en macarons tot kunstige taartjes en friandises. Niet voor niets heeft Jarreau in het verleden meerdere prijzen gewonnen voor zijn zoete lekkernijen.

📍 Van Hoytemastraat 42

4 x een meesterwerkje van Patisserie Jarreau

#3 Petit by Sam

Na een succesvolle zaak in Amsterdam verhuisde oprichter Sam Raheja naar Den Haag. Haar oog viel op een leegstaand pand in de Prins Hendrikstraat, dat ze omtoverde tot een bakkerij met glutenvrije en veganistische patisserie. De naam Petit by Sam zegt het al: de meeste baksels zijn klein. Geen grote stukken slagroomtaart, maar kleine, verfijnde gebakjes. Onze favoriet? De ‘PB lovers’, gemaakt met pindakaas, chocolade en dadels. Yum.

📍 Prins Hendrikstraat 106

‘Layer cake’ met (veel) chocolade

#4 ADEA Chocolate

Bij ADEA Chocolate, op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Reinkenstraat, kijk je vanuit de winkel zo het atelier in. Hier maakt een voormalige advocate uit New York elke dag met liefde verse bonbons met de hand. Tlalit Packer, eigenaar van dit ambachtelijke chocoladeatelier, maakt op verzoek ook persoonlijke bonbons met eigen logo of foto erop voor klanten, werknemers of speciale gelegenheden. “Het geheim van een goede bonbon is een dunne buitenkant en een flinke vulling,” verklapt ze. Goed om te weten: Tlalit verwerkt aanzienlijk minder oliën in haar bonbons, waardoor haar chocolade veelal glutenvrij is.

📍 Laan van Meerdervoort 191

ADEA Den Haag Bij Ons In De Residentie

Actie in de keuken van het chocoladeatelier

#5 De Graaff Chocolade

Banketbakker Tara van Horssen deed ervaring op bij Patisserie Holtkamp en meesterpatissier Hidde den Brabander. Inmiddels werkt ze samen met haar broer en moeder voor familiebedrijf De Graaff, waar ze al haar creativiteit kwijt kan. De twintiger maakt aan het Noordeinde bonbons bereid volgens een recept uit 1928. Je kunt kiezen uit meer dan dertig smaken, waaronder duindoorn, Haagse hopjes en chocolade met lavendelzout.

📍 Noordeinde 154

De Graaff Chocolade

Melkchocoladehartje met een romige ganachevulling van mango en passievrucht

#6 Bonbon-atelier Westerbeek

De lekkerste demi tranche d’orange – een gekonfijte sinaasappelschijf voor de helft gedoopt in pure chocolade – eet je bij het ambachtelijke Bonbon-atelier Westerbeek van Nico Fernandes in het Statenkwartier. Veertig jaar geleden kwam hij uit Venlo naar Den Haag om bij Guus Westerbeek het vak te leren. Na aanvankelijke argwaan van zijn leermeester, kreeg Fernandes uiteindelijk de zaak aangeboden. De chocolade waarmee chocolatier Fernandes bonbons maakt, komt van de Belgische producent Callebaut, volgens hem de beste om mee te werken. “De kwaliteit is altijd stabiel en de prijs per doos is niet belachelijk hoog.”

📍 Van Slingelandtstraat 121
Westerbeek

Chocolatier Nico Fernandes in actie

datum 14 juli 2024
tekst Meike Liedenbaum beeld PR

#1 Hop & Stork

In een historisch pand in de Passage, verdeeld over twee verdiepingen, bevindt zich chocoladeatelier, winkel en proeflokaal Hop & Stork. Op locatie wordt ook eigen koffie gebrand. Het chocoladeatelier is volledig open, zodat je terwijl je van een romige cappuccino nipt, kunt zien hoe alle chocoladelekkernijen precies bereid worden. En lekkernijen, die hebben ze genoeg. Wellicht ken je Hop & Stork ook van hun ‘viral’ Dubai-reep die van de ene op de andere dag overal ter wereld op de socials te zien was. Voor wie de hype toch gemist heeft: influencers breken de bekende reep doormidden, waarna een vulling van groene, smeuïge pistache uit de chocolade loopt. Dat wordt proeven dus.

📍 Passage 82

Hop & Stork chocolade Den Haag Bij Ons In De Residentie

Een (g)reep uit het assortiment van Hop & Stork

De ‘viral’ Dubai reep

#2 Pâtisserie Chocolaterie Jarreau

In het chique Benoordenhout, op een steenworp afstand van het koninklijk Paleis Huis ten Bosch, vind je Pâtisserie Chocolaterie Jarreau. Alleen al bij het zien van de etalage loopt het water je in de mond. Van huisgemaakte bonbons en macarons tot kunstige taartjes en friandises. Niet voor niets heeft Jarreau in het verleden meerdere prijzen gewonnen voor zijn zoete lekkernijen.

📍 Van Hoytemastraat 42

4 x een meesterwerkje van Patisserie Jarreau

#3 Petit by Sam

Na een succesvolle zaak in Amsterdam verhuisde oprichter Sam Raheja naar Den Haag. Haar oog viel op een leegstaand pand in de Prins Hendrikstraat, dat ze omtoverde tot een bakkerij met glutenvrije en veganistische patisserie. De naam Petit by Sam zegt het al: de meeste baksels zijn klein. Geen grote stukken slagroomtaart, maar kleine, verfijnde gebakjes. Onze favoriet? De ‘PB lovers’, gemaakt met pindakaas, chocolade en dadels. Yum.

📍 Prins Hendrikstraat 106

‘Layer cake’ met (veel) chocolade

#4 ADEA Chocolate

Bij ADEA Chocolate, op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Reinkenstraat, kijk je vanuit de winkel zo het atelier in. Hier maakt een voormalige advocate uit New York elke dag met liefde verse bonbons met de hand. Tlalit Packer, eigenaar van dit ambachtelijke chocoladeatelier, maakt op verzoek ook persoonlijke bonbons met eigen logo of foto erop voor klanten, werknemers of speciale gelegenheden. “Het geheim van een goede bonbon is een dunne buitenkant en een flinke vulling,” verklapt ze. Goed om te weten: Tlalit verwerkt aanzienlijk minder oliën in haar bonbons, waardoor haar chocolade veelal glutenvrij is.

📍 Laan van Meerdervoort 191

ADEA Den Haag Bij Ons In De Residentie

Actie in de keuken van het chocoladeatelier

#5 De Graaff Chocolade

Banketbakker Tara van Horssen deed ervaring op bij Patisserie Holtkamp en meesterpatissier Hidde den Brabander. Inmiddels werkt ze samen met haar broer en moeder voor familiebedrijf De Graaff, waar ze al haar creativiteit kwijt kan. De twintiger maakt aan het Noordeinde bonbons bereid volgens een recept uit 1928. Je kunt kiezen uit meer dan dertig smaken, waaronder duindoorn, Haagse hopjes en chocolade met lavendelzout.

📍 Noordeinde 154

De Graaff Chocolade

Melkchocoladehartje met een romige ganachevulling van mango en passievrucht

#6 Bonbon-atelier Westerbeek

De lekkerste demi tranche d’orange – een gekonfijte sinaasappelschijf voor de helft gedoopt in pure chocolade – eet je bij het ambachtelijke Bonbon-atelier Westerbeek van Nico Fernandes in het Statenkwartier. Veertig jaar geleden kwam hij uit Venlo naar Den Haag om bij Guus Westerbeek het vak te leren. Na aanvankelijke argwaan van zijn leermeester, kreeg Fernandes uiteindelijk de zaak aangeboden. De chocolade waarmee chocolatier Fernandes bonbons maakt, komt van de Belgische producent Callebaut, volgens hem de beste om mee te werken. “De kwaliteit is altijd stabiel en de prijs per doos is niet belachelijk hoog.”

📍 Van Slingelandtstraat 121
Westerbeek

Chocolatier Nico Fernandes in actie