De leukste Haagse tips van de redactie: Kim Groenestein-van der Beek

Kim Groenestein-van der Beek

DATUM

15 december 2020

TEKST

Kim Groenestein-van der Beek

BEELD

PR

.

Favoriete restaurant

Kim Groenestein-van der Beek: Moeilijk, er zijn zoveel fijne restaurants hier. Publique, Zheng en Kiraku/Noh vind ik erg lekker en verfijnd, pure verwennerij. Indiaas restaurant Maharani op het Noordeinde vind ik ook zalig als ik behoefte heb aan gekruid eten. Maar je kan mij net zo blij maken met een hele goede hamburger van De Eeuwige Jachtvelden of vegetarisch eten bij de Hagedis. Van uit eten gaan word ik überhaupt heel gelukkig.

Lekkerste taartje

Bruidstaart van Perfect Pastry.

Onze bruidstaart afgelopen augustus gemaakt door Nermina van Perfect Pastry. Chocolade en chocolade ganache met als vulling champagne- en bosbessencrème. We hadden een aantal stukken over, die we ingevroren hebben, en de laatste twee stukken gaan we bewust rond kerst opeten.


Mijn guilty pleasure? Kaasfondue bij St. Joris & de Draeck op het Koningsplein

Guilty pleasure

Kaasfondue bij St. Joris & de Draeck op het Koningsplein. Over de top qua hoeveelheid. Waarom? Je krijgt er frietjes, gegrilde groenten én stokbrood bij.

Waar in Den Haag krijg jij een vakantiegevoel?

Op de Grote Markt – elk seizoen. Lekker een terrasje pakken, wat te knabbelen en een cocktail van de VaVoom erbij. Echt even ontspannen, (live)muziekje op de achtergrond en mensen kijken. Alsof je op een citytrip bent. Bij Villa Ockenburgh krijg ik ook een vakantiegevoel, heerlijk zo midden in de bossen. Helemaal nu de catering wordt verzorgd door House of Lords en zij aan sociaal ondernemerschap doen, echt een mooie combinatie! Maar ook op het strand. Ik ben in Scheveningen geboren, dus de zee blijft altijd lonken.

Gouden tip van Kim

Asia Wellness Rijswijk

Asia Wellness Rijswijk

Zoek je een echt goede massage? ‘Mijn’ Thaise masseuse Jam waar ik al twintig jaar klant ben, vind ik de allerbeste. Ik ben in binnen- en buitenland gemasseerd, dus vergelijken kan ik het zeker. Eerst werkte ze in Den Haag en nu heeft ze al jaren haar eigen zaak net erbuiten: Asia Wellness Rijswijk. In de Herenstraat. Daar fiets ik voor om.

Bijzondere winkel

Wwen in de Prinsestraat. Hele fijne zaak waar je leuk geholpen wordt en ik blij word als ik om me heen kijk. Ik slaag er altijd voor kleding: kleurrijk, vrouwelijk, voornamelijk ecologisch verantwoord en een hele enthousiaste en creatieve eigenaresse (Wendeline). Jaren geleden was ik zelf sales agent voor een ontwerpster uit Londen en die ontwerpen lagen bij haar in de winkel. Ik was maar wát trots.

Welke Hagenaar zou je nog willen interviewen?

Zanger Valensia, die woont al jaren in het zonnige Spanje. Ik ben benieuwd wat hem inspireert, want hij maakt prachtige muziek die mij intens raakt.

 

 

 

datum 15-december-2020
tekst Kim Groenestein-van der Beek / beeld PR

.

Favoriete restaurant

Kim Groenestein-van der Beek: Moeilijk, er zijn zoveel fijne restaurants hier. Publique, Zheng en Kiraku/Noh vind ik erg lekker en verfijnd, pure verwennerij. Indiaas restaurant Maharani op het Noordeinde vind ik ook zalig als ik behoefte heb aan gekruid eten. Maar je kan mij net zo blij maken met een hele goede hamburger van De Eeuwige Jachtvelden of vegetarisch eten bij de Hagedis. Van uit eten gaan word ik überhaupt heel gelukkig.

Lekkerste taartje

Bruidstaart van Perfect Pastry.

Onze bruidstaart afgelopen augustus gemaakt door Nermina van Perfect Pastry. Chocolade en chocolade ganache met als vulling champagne- en bosbessencrème. We hadden een aantal stukken over, die we ingevroren hebben, en de laatste twee stukken gaan we bewust rond kerst opeten.


Mijn guilty pleasure? Kaasfondue bij St. Joris & de Draeck op het Koningsplein

Guilty pleasure

Kaasfondue bij St. Joris & de Draeck op het Koningsplein. Over de top qua hoeveelheid. Waarom? Je krijgt er frietjes, gegrilde groenten én stokbrood bij.

Waar in Den Haag krijg jij een vakantiegevoel?

Op de Grote Markt – elk seizoen. Lekker een terrasje pakken, wat te knabbelen en een cocktail van de VaVoom erbij. Echt even ontspannen, (live)muziekje op de achtergrond en mensen kijken. Alsof je op een citytrip bent. Bij Villa Ockenburgh krijg ik ook een vakantiegevoel, heerlijk zo midden in de bossen. Helemaal nu de catering wordt verzorgd door House of Lords en zij aan sociaal ondernemerschap doen, echt een mooie combinatie! Maar ook op het strand. Ik ben in Scheveningen geboren, dus de zee blijft altijd lonken.

Gouden tip van Kim

Asia Wellness Rijswijk

Asia Wellness Rijswijk

Zoek je een echt goede massage? ‘Mijn’ Thaise masseuse Jam waar ik al twintig jaar klant ben, vind ik de allerbeste. Ik ben in binnen- en buitenland gemasseerd, dus vergelijken kan ik het zeker. Eerst werkte ze in Den Haag en nu heeft ze al jaren haar eigen zaak net erbuiten: Asia Wellness Rijswijk. In de Herenstraat. Daar fiets ik voor om.

Bijzondere winkel

Wwen in de Prinsestraat. Hele fijne zaak waar je leuk geholpen wordt en ik blij word als ik om me heen kijk. Ik slaag er altijd voor kleding: kleurrijk, vrouwelijk, voornamelijk ecologisch verantwoord en een hele enthousiaste en creatieve eigenaresse (Wendeline). Jaren geleden was ik zelf sales agent voor een ontwerpster uit Londen en die ontwerpen lagen bij haar in de winkel. Ik was maar wát trots.

Welke Hagenaar zou je nog willen interviewen?

Zanger Valensia, die woont al jaren in het zonnige Spanje. Ik ben benieuwd wat hem inspireert, want hij maakt prachtige muziek die mij intens raakt.