5 x nieuwe Haagse horeca

Welke restaurants dien je absoluut op je ‘must visit’-lijstje te zetten? Wij zochten het uit!

Mavi

DATUM

07 mei 2024

TEKST

Meike Liedenbaum

BEELD

PR

5 x nieuwe Haagse horeca

Welke restaurants dien je absoluut op je ‘must visit’-lijstje te zetten? Wij zochten het uit!

1. Strandhuis Mavi

Het voormalige Pier 32 is dit jaar overgenomen door nieuwe eigenaren Martine en Bram Wooning. Al lange tijd hielden zij het stukje strand achter de De Savornin Lohmanlaan in de gaten en eindelijk sloegen zij hun slag. Strandhuis Mavi moet een thuis worden voor Hagenaars en Hagenezen die het drukke Scheveningse leven willen ontvluchten. Door te focussen op echt kwalitatief eten hopen Martine en Bram dat hun strandtent zich zal onderscheiden van de vele andere. Op het menu staan gerechten als een ‘hotdogtupus’, oftewel een broodje inktvis, maar ook veganistische coquilles gemaakt van paddenstoelen en noedelsoep.

Broodje octopus op het strand

De ‘hoctopus’ van Strandhuis Mavi     

www.strandhuis-mavi.nl
Zuiderstrand, Strandslag 6 of 7

2. Restaurant Harper

Naast Haagse zaken Jamey Bennett en Barlow openen eigenaren Michael Tilkema, Melvin van der Meer, Kevin Gerrits en Piet Scholtes gezamenlijk een nieuw restaurant: Restaurant Harper, gevestigd in een monumentaal pand op de Plaats in het centrum.  De vier mannen slaan de handen ineen om het enorme gebouw te laten voelen als een intiem restaurant. Er wordt gekookt met verse en seizoensgebonden ingrediënten, in traditionele kookstijlen met een moderne, bijzondere twist. Dat resulteert in gerechten als gerookte zalm met yuzu en paarse bloemkool, crispy risotto met lam, munt en mango en pindaijs met karamel en popcorn.

Softshell krap sandwich

Één van de nieuwe gerechten van restaurant Harper

www.restaurantharper.nl
Plaats 25

3. Restaurant Mi Tera

Caribische smaken op de Denneweg. Dat is waar Restaurant Mi Tera voor staat. Het voormalige Ruiseñor werd door eigenaren Alberto Nol en Oona Palacios omgetoverd tot iets compleet nieuws. De twee heren kennen elkaar van het samenwerken in de keuken van restaurant Queru. Nu combineren ze in hun eigen zaak smaken uit het hele Caribisch gebied. Van Mexico tot Jamaica en Aruba. Zo proef je bij Mi Tera runderrib met een saus van tomatillo, pork chop met maïspudding en in bananenblad gewikkelde kip met pruimen, ui en kappertjes.

Alberto Nol van Mi Tera

Chefkok en eigenaar Alberto Nol

www.mi-tera.nl
Denneweg 120a

4. Vincenzo’s Scheveningen

Eigenaren Vincenzo Kramer en Yaron Menneken van het bekende Vincenzo’s openen in juli hun vijfde (!) Italiaanse restaurant in de Gentsestraat. Het concept blijft hetzelfde: ambachtelijke pizza’s met verrassende smaken, goede service en een laagdrempelige, toegankelijke sfeer. De nieuwe locatie op Scheveningen is een welkome toevoeging!

Pizza bij Vincenzo's

www.vincenzos.nl
Gentsestraat, Scheveningen

5. KLUB

KLUB heeft geen eigen zaak, maar weet als geen ander wat lekker eten en een gezellige avond inhouden. De twee jonge ondernemers Sofia Melis en Daniela Fialova organiseren culinaire en creatieve pop-ups op originele (Haagse) locaties. Zo realiseerden ze recentelijk een zevengangendiner met feest in samenwerking met Club Laak, gelegen in Laakkwartier. Houd hun Instagram dus goed in de gaten. Je weet nooit wanneer het volgende culinaire feest op de planning staat!

KLUB Den Haag

Bij KLUB eet je meerdere verassende gangen

www.instagram.com/_klub_klub

datum 07 mei 2024
tekst Meike Liedenbaum beeld PR

1. Strandhuis Mavi

Het voormalige Pier 32 is dit jaar overgenomen door nieuwe eigenaren Martine en Bram Wooning. Al lange tijd hielden zij het stukje strand achter de De Savornin Lohmanlaan in de gaten en eindelijk sloegen zij hun slag. Strandhuis Mavi moet een thuis worden voor Hagenaars en Hagenezen die het drukke Scheveningse leven willen ontvluchten. Door te focussen op echt kwalitatief eten hopen Martine en Bram dat hun strandtent zich zal onderscheiden van de vele andere. Op het menu staan gerechten als een ‘hotdogtupus’, oftewel een broodje inktvis, maar ook veganistische coquilles gemaakt van paddenstoelen en noedelsoep.

Broodje octopus op het strand

De ‘hoctopus’ van Strandhuis Mavi     

www.strandhuis-mavi.nl
Zuiderstrand, Strandslag 6 of 7

2. Restaurant Harper

Naast Haagse zaken Jamey Bennett en Barlow openen eigenaren Michael Tilkema, Melvin van der Meer, Kevin Gerrits en Piet Scholtes gezamenlijk een nieuw restaurant: Restaurant Harper, gevestigd in een monumentaal pand op de Plaats in het centrum.  De vier mannen slaan de handen ineen om het enorme gebouw te laten voelen als een intiem restaurant. Er wordt gekookt met verse en seizoensgebonden ingrediënten, in traditionele kookstijlen met een moderne, bijzondere twist. Dat resulteert in gerechten als gerookte zalm met yuzu en paarse bloemkool, crispy risotto met lam, munt en mango en pindaijs met karamel en popcorn.

Softshell krap sandwich

Één van de nieuwe gerechten van restaurant Harper

www.restaurantharper.nl
Plaats 25

3. Restaurant Mi Tera

Caribische smaken op de Denneweg. Dat is waar Restaurant Mi Tera voor staat. Het voormalige Ruiseñor werd door eigenaren Alberto Nol en Oona Palacios omgetoverd tot iets compleet nieuws. De twee heren kennen elkaar van het samenwerken in de keuken van restaurant Queru. Nu combineren ze in hun eigen zaak smaken uit het hele Caribisch gebied. Van Mexico tot Jamaica en Aruba. Zo proef je bij Mi Tera runderrib met een saus van tomatillo, pork chop met maïspudding en in bananenblad gewikkelde kip met pruimen, ui en kappertjes.

Alberto Nol van Mi Tera

Chefkok en eigenaar Alberto Nol

www.mi-tera.nl
Denneweg 120a

4. Vincenzo’s Scheveningen

Eigenaren Vincenzo Kramer en Yaron Menneken van het bekende Vincenzo’s openen in juli hun vijfde (!) Italiaanse restaurant in de Gentsestraat. Het concept blijft hetzelfde: ambachtelijke pizza’s met verrassende smaken, goede service en een laagdrempelige, toegankelijke sfeer. De nieuwe locatie op Scheveningen is een welkome toevoeging!

Pizza bij Vincenzo's

www.vincenzos.nl
Gentsestraat, Scheveningen

5. KLUB

KLUB heeft geen eigen zaak, maar weet als geen ander wat lekker eten en een gezellige avond inhouden. De twee jonge ondernemers Sofia Melis en Daniela Fialova organiseren culinaire en creatieve pop-ups op originele (Haagse) locaties. Zo realiseerden ze recentelijk een zevengangendiner met feest in samenwerking met Club Laak, gelegen in Laakkwartier. Houd hun Instagram dus goed in de gaten. Je weet nooit wanneer het volgende culinaire feest op de planning staat!

KLUB Den Haag

Bij KLUB eet je meerdere verassende gangen

www.instagram.com/_klub_klub