Hoe komen die belletjes eigenlijk in de wijn?

Hoe leg ik de perfecte wijnkelder aan?

Zij was ooit de koningin van de rosse buurt, en een vaste wijnklant. Opeens moest ik mij melden en ik kreeg een rondleiding door haar ‘huis’. Wat meteen opviel, waren de vele badkamers. De uitleg was dat zij nu een ‘echte wijnkelder’ wilde, maar niet…

Lees verder

4 x nieuwe Haagse hotspots

  @decoterie.nl Opgericht door drie vrienden met een passie voor het creëren van unieke horeca-ervaringen. Bij De Coterie aan de Theresiastraat eet je gerechten die hun inspiratie halen uit de Europese keuken, bereid met traditionele technieken met een moderne twist. Onze favoriet? De steak tartare…

Lees verder

De leukste Haagse tips van de redactie: Frank Verhoef

Favoriete restaurant Frank Verhoef: Ieder restaurant waar de bediening op orde is. Dat betekent: vriendelijke gezichten, ook als gasten bepaalde (lastige) wensen hebben, én drinken dat op tijd wordt bijgeschonken. Als je uit eten gaat, betaal je een flinke smak geld. Dan moet je je…

Lees verder

Nienke Hoogvliet: wereldwijd bekend, maar (nog) niet in Den Haag

Aan de muur van haar studio in de Goudenregenstraat hangen lapjes en flarden van verschillende soorten textiel in rijen onder elkaar. Elk met steeds een iets andere roodbruine tint. Het zijn experimenten op textiel met verf gemaakt uit zeewier. Helemaal Nienke Hoogvliet (1989): ze onderzoekt…

Lees verder

Audio Forum: alles voor een concert in eigen woonkamer

“Waar je eigenlijk naartoe wilt werken, is dat kippenvelmoment,” zegt Erwin van den Bulk (36) als zijn collega Jay Bonhof (32) het geluid van de audioset-up zachter draait. De laatste klanken van Keeno’s ‘Dignity Found’, een drum-’n-bass-nummer, sterven weg. “Ik las laatst dat maar zestig…

Lees verder

BlueBlood meet zich met Londen en Dubai

Jules Verne zou vol bewondering hebben gekeken naar het interieur van BlueBlood, het nieuwe restaurant van het Hilton-hotel in de Zeestraat. Hier is de onderwaterwereld leidraad geweest voor het ontwerp van de Haagse conceptontwikkelaar Studio Rehab. Vooral de spectaculaire cocktailbar in het atrium, met zijn…

Lees verder
ROC Mondriaan curaçao leerhotel

‘Haags’ leerhotel voor hospitality op Curaçao begin 2024 open

Aan het hagelwitte zand van Parasasa Beach, nog geen acht kilometer van Willemstad, opent begin 2024 een leerhotel voor het hospitality-onderwijs. En het is het Haagse ROC Mondriaan dat hierin het voortouw mag nemen. Een naam is er nog niet, maar het ambitieuze onderwijsconcept is…

Lees verder
mozza e mezza Den Haag

4 x nieuwe horeca in Den Haag

1. @mozzamezze Joris van der Poel van Grapes & Olives heeft een nieuw concept: Mozza e Mezze, nu nog een pop-up, maar straks een traiteur aan het Prins Hendrikplein 22. Iedere zaterdag toveren zij hun atelier om tot een Italiaanse aperitivobar. En dat is precies…

Lees verder
marcel van der kleijn

Leermeester Marcel van der Kleijn was vroeger een soort ‘Gordon Ramsey’

Zal ik haar vertellen over die keer dat ik een fazant naar je hoofd gooide?”, grinnikt Marcel van der Kleijn. Zijn echtgenote Sharon van Tongeren, die het gesprek tot dan toe nog rustig volgde, fronst haar wenkbrauwen. “Nou, dat is wel een verhaal, hè.” De…

Lees verder

Vorstelijk tafelen in Kasteel de Wittenburg

Den Haag is een heerlijke stad, maar je droomt ook van reizen naar exotische oorden of ver teruggaan in de tijd op een kasteel. En dan wil je eten uit zilveren schalen. Je telt je geld, bestudeert de globe en volgt alle kookprogramma’s. Dat laatste…

Lees verder