Lekker wijnen bij AREIA: ‘Vertrouwen is voor ons belangrijk, net als kwaliteit’

Vlak bij het strand van Scheveningen, aan de Dr. Lelykade, vind je AREIA by Vigo. Areia is Portugees voor zand, legt eigenaar Cor van visfamilie Roeleveld uit. Het is de derde locatie onder de Vigo-vlag. Sinds kort serveert AREIA de champagne van Laurent-Perrier bij de oesters, voor dat echte luxueuze vakantiegevoel.

VOORKEUR INTERIEUR BMUL 20230807 6203

DATUM

20 juni 2024

TEKST

Frank Verhoef

BEELD

Brian Mul

Lekker wijnen bij AREIA: ‘Vertrouwen is voor ons belangrijk, net als kwaliteit’

Vlak bij het strand van Scheveningen, aan de Dr. Lelykade, vind je AREIA by Vigo. Areia is Portugees voor zand, legt eigenaar Cor van visfamilie Roeleveld uit. Het is de derde locatie onder de Vigo-vlag. Sinds kort serveert AREIA de champagne van Laurent-Perrier bij de oesters, voor dat echte luxueuze vakantiegevoel.

“Een wijnkenner, ik? Nou, vooral een liefhebber,” zegt Cor Roeleveld beslist. Het begon allemaal met de Barón de Ley uit Spanje. Hij laat de fles Rioja-wijn aanrukken door een collega achter de imposante bar in AREIA. “Voordat ik jaren geleden begon met de eerste locatie van Vigo genoot ik erg van deze rode wijn.” Toen hij in 2015 begon met zijn eerste restaurant, wilde hij meteen weten: kan ik die ene wijn die ik zo speciaal vind op de kaart zetten? Hij ging op zoek naar de importeur. “We kwamen direct terecht bij Kwast Wijnkopers, een familiebedrijf in Nieuw-Vennep.” 


‘De wijnhuizen zijn vaak ook weer familiebedrijven’

Sindsdien is de samenwerking verder geïntensiveerd. Met Vigo (ook een kustplaatsje in Spanje), maar ook met The Old Jazz, een jazzy ingericht restaurant in het Statenkwartier, óók van Roeleveld. “Daar komen zelfs negen op de tien wijnen van Kwast.” En nu staan voor het eerst de champagnes van Laurent-Perrier bij AREIA op de kaart. Die komen, net als de wijnen, van Kwast Wijnkopers. Eigenlijk heel logisch: het ene familiebedrijf is gestoeld op vertrouwen, het andere familiebedrijf ook. Dat is fijn samenwerken. “Vertrouwen en kwaliteit zijn voor ons belangrijk. De wijnhuizen waar zij mee samenwerken, zijn vaak ook weer familiebedrijven. Die kwaliteit gaat zo rechtstreeks van de wijnhuizen via de importeur naar de tafels van onze gasten. Want voor hen doe je het allemaal.” 

Het nieuwe Vigo restaurant

Aan de Tweede Haven liggen de nieuwste restaurants van de familie Roeleveld: AIREA en Lemongrass.

Supervers 

Deze locatie in de haven van Scheveningen is ontstaan vanuit de groei van de eerdergenoemde zaken. “Dit plekje, met een prachtig uitzicht over de bootjes, kwam op ons pad. We dachten: hier maken we een nieuwe Vigo van. Tijdens het inrichten ontdekten we dat het wat hoogwaardiger was ingericht dan past bij de stijl van Vigo.” En zo ontstond AREIA. De mediterrane stijl zie je terug in het interieur en op de menukaart. Denk aan hamachi met mandarijnponzu, maar ook de ceviche van octopus, Spaanse oesters en coquilles met chorizo gebakken in beurre blanc. “We kopen veel bij de Scheveningse afslag, direct bij de bron. Dat is altijd onze kracht geweest. Snel vanuit de zee op het bordje. De doorloop is heel snel, dus de vis is supervers.” 


‘Oesters met champagne: een mooie start van een geweldige avond’

“We zetten bij AREIA graag wat anders neer dan bij andere restaurants in de regio Den Haag. Vandaar ook deze kwaliteitschampagne uit Frankrijk, die je slechts in een handvol restaurants tegenkomt. Ik vind ’m echt schitterend,” aldus een enthousiaste Roeleveld. “De Laurent-Perrier-champagne, afkomstig uit Tours-sur-Marne, past goed bij onze Spaanse oesters, de Mariscos Laureano. Maar ook bij de hamachi, tonijn en kreeft. Oesters met champagne is vooral een mooie start van een geweldige avond die je bij ons krijgt voorgeschoteld. Je raakt niet vol van de oesters, dus die kun je gerust nemen. Ze zijn heel lekker.” Drinkt Roeleveld ’m zelf ook? “Ik was meer een liefhebber van wijnen uit de Bourgogne, maar ik drink de Laurent-Perrier-champagne inmiddels graag!” 

Champagne bij AREIA

‘De Laurent-Perrier-champagne past goed bij onze Spaanse oester.’

Veel proeven

Met de champagne van Laurent-Perrier is Kwast Wijnkopers partner van het Lauswolt Zomerconcert in Friesland. Klassieke muziek, lekker in het zonnetje. Roeleveld was erbij: “Dan heeft een glas champagne echt een meerwaarde. Een verwennerij.” In iedere zaak van de familie Roeleveld staan medewerkers die zichzelf alles leren over wijnen en die wijntrainingen krijgen bij Kwast Wijnkopers. “We bieden een breed assortiment en veel keuze aan. Bij ons kun je dertig wijnen per glas kiezen. Dat is in andere restaurants veel minder. Wijnen leren kennen is gewoon veel proeven, daar ontkom je niet aan. We trainen ieder kwartaal, als ons aanbod iets verandert, in een van onze restaurants. Voor de verdieping gaan we naar de proefruimte in Nieuw-Vennep.” 


Medewerkers krijgen ook wijntrainingen bij Kwast Wijnkopers

Cor Roeleveld investeert graag in zijn mensen. “Ze blijven lang bij ons, daardoor blijft kennis lang in huis. Dat is erg fijn.” Een grote groep medewerkers is vanaf het begin meegegroeid met de verschillende restaurants en sommigen zijn zelfs mede-eigenaar geworden. “In het hele bedrijf zie je dat veel collega’s overal inzetbaar zijn en bereid zijn elkaar op te vangen als het op een andere locatie drukker is.” 


‘Mensen blijven lang bij ons, daardoor blijft kennis lang in huis’

AREIA is in augustus 2022 geopend. Het pand ernaast is sinds januari 2022 eigendom van Roeleveld: Lemongrass, met een focus op de Franse keuken. “Eigenlijk kwam het te vroeg, maar weet je, we hebben geen last van het personeelstekort. Daardoor werd de keuze makkelijker om de zaak over te nemen.” Stap voor de stap wordt het restaurant verbouwd. “Door de nieuwe energie die we erin stoppen met z’n allen, zie je gelukkig nu al dat de vaste gasten van Lemongrass terugkomen. We zien nu al dat het goed gaat, maar het heeft nog wat tijd nodig. Dat is niet erg.” En de toekomst? “Het is een uitdaging voor kleine ondernemers door de inflatie. Maar ik blijf positief.” 

www.restaurantareia.nl 

Hoge kwaliteit
Het in 1812 opgerichte familiebedrijf Laurent-Perrier uit Tours-sur-Marne, geleid door de familie De Nonancourt, heeft zich gespecialiseerd in de productie van champagnes van hoge kwaliteit. Het mengen van verschillende druivensoorten, percelen of jaargangen ofwel assemblage zorgt voor een onderscheidende stijl van frisheid, elegantie en puurheid. 

datum 20 juni 2024
tekst Frank Verhoef beeld Brian Mul

“Een wijnkenner, ik? Nou, vooral een liefhebber,” zegt Cor Roeleveld beslist. Het begon allemaal met de Barón de Ley uit Spanje. Hij laat de fles Rioja-wijn aanrukken door een collega achter de imposante bar in AREIA. “Voordat ik jaren geleden begon met de eerste locatie van Vigo genoot ik erg van deze rode wijn.” Toen hij in 2015 begon met zijn eerste restaurant, wilde hij meteen weten: kan ik die ene wijn die ik zo speciaal vind op de kaart zetten? Hij ging op zoek naar de importeur. “We kwamen direct terecht bij Kwast Wijnkopers, een familiebedrijf in Nieuw-Vennep.” 


‘De wijnhuizen zijn vaak ook weer familiebedrijven’

Sindsdien is de samenwerking verder geïntensiveerd. Met Vigo (ook een kustplaatsje in Spanje), maar ook met The Old Jazz, een jazzy ingericht restaurant in het Statenkwartier, óók van Roeleveld. “Daar komen zelfs negen op de tien wijnen van Kwast.” En nu staan voor het eerst de champagnes van Laurent-Perrier bij AREIA op de kaart. Die komen, net als de wijnen, van Kwast Wijnkopers. Eigenlijk heel logisch: het ene familiebedrijf is gestoeld op vertrouwen, het andere familiebedrijf ook. Dat is fijn samenwerken. “Vertrouwen en kwaliteit zijn voor ons belangrijk. De wijnhuizen waar zij mee samenwerken, zijn vaak ook weer familiebedrijven. Die kwaliteit gaat zo rechtstreeks van de wijnhuizen via de importeur naar de tafels van onze gasten. Want voor hen doe je het allemaal.” 

Het nieuwe Vigo restaurant

Aan de Tweede Haven liggen de nieuwste restaurants van de familie Roeleveld: AIREA en Lemongrass.

Supervers 

Deze locatie in de haven van Scheveningen is ontstaan vanuit de groei van de eerdergenoemde zaken. “Dit plekje, met een prachtig uitzicht over de bootjes, kwam op ons pad. We dachten: hier maken we een nieuwe Vigo van. Tijdens het inrichten ontdekten we dat het wat hoogwaardiger was ingericht dan past bij de stijl van Vigo.” En zo ontstond AREIA. De mediterrane stijl zie je terug in het interieur en op de menukaart. Denk aan hamachi met mandarijnponzu, maar ook de ceviche van octopus, Spaanse oesters en coquilles met chorizo gebakken in beurre blanc. “We kopen veel bij de Scheveningse afslag, direct bij de bron. Dat is altijd onze kracht geweest. Snel vanuit de zee op het bordje. De doorloop is heel snel, dus de vis is supervers.” 


‘Oesters met champagne: een mooie start van een geweldige avond’

“We zetten bij AREIA graag wat anders neer dan bij andere restaurants in de regio Den Haag. Vandaar ook deze kwaliteitschampagne uit Frankrijk, die je slechts in een handvol restaurants tegenkomt. Ik vind ’m echt schitterend,” aldus een enthousiaste Roeleveld. “De Laurent-Perrier-champagne, afkomstig uit Tours-sur-Marne, past goed bij onze Spaanse oesters, de Mariscos Laureano. Maar ook bij de hamachi, tonijn en kreeft. Oesters met champagne is vooral een mooie start van een geweldige avond die je bij ons krijgt voorgeschoteld. Je raakt niet vol van de oesters, dus die kun je gerust nemen. Ze zijn heel lekker.” Drinkt Roeleveld ’m zelf ook? “Ik was meer een liefhebber van wijnen uit de Bourgogne, maar ik drink de Laurent-Perrier-champagne inmiddels graag!” 

Champagne bij AREIA

‘De Laurent-Perrier-champagne past goed bij onze Spaanse oester.’

Veel proeven

Met de champagne van Laurent-Perrier is Kwast Wijnkopers partner van het Lauswolt Zomerconcert in Friesland. Klassieke muziek, lekker in het zonnetje. Roeleveld was erbij: “Dan heeft een glas champagne echt een meerwaarde. Een verwennerij.” In iedere zaak van de familie Roeleveld staan medewerkers die zichzelf alles leren over wijnen en die wijntrainingen krijgen bij Kwast Wijnkopers. “We bieden een breed assortiment en veel keuze aan. Bij ons kun je dertig wijnen per glas kiezen. Dat is in andere restaurants veel minder. Wijnen leren kennen is gewoon veel proeven, daar ontkom je niet aan. We trainen ieder kwartaal, als ons aanbod iets verandert, in een van onze restaurants. Voor de verdieping gaan we naar de proefruimte in Nieuw-Vennep.” 


Medewerkers krijgen ook wijntrainingen bij Kwast Wijnkopers

Cor Roeleveld investeert graag in zijn mensen. “Ze blijven lang bij ons, daardoor blijft kennis lang in huis. Dat is erg fijn.” Een grote groep medewerkers is vanaf het begin meegegroeid met de verschillende restaurants en sommigen zijn zelfs mede-eigenaar geworden. “In het hele bedrijf zie je dat veel collega’s overal inzetbaar zijn en bereid zijn elkaar op te vangen als het op een andere locatie drukker is.” 


‘Mensen blijven lang bij ons, daardoor blijft kennis lang in huis’

AREIA is in augustus 2022 geopend. Het pand ernaast is sinds januari 2022 eigendom van Roeleveld: Lemongrass, met een focus op de Franse keuken. “Eigenlijk kwam het te vroeg, maar weet je, we hebben geen last van het personeelstekort. Daardoor werd de keuze makkelijker om de zaak over te nemen.” Stap voor de stap wordt het restaurant verbouwd. “Door de nieuwe energie die we erin stoppen met z’n allen, zie je gelukkig nu al dat de vaste gasten van Lemongrass terugkomen. We zien nu al dat het goed gaat, maar het heeft nog wat tijd nodig. Dat is niet erg.” En de toekomst? “Het is een uitdaging voor kleine ondernemers door de inflatie. Maar ik blijf positief.” 

www.restaurantareia.nl 

Hoge kwaliteit
Het in 1812 opgerichte familiebedrijf Laurent-Perrier uit Tours-sur-Marne, geleid door de familie De Nonancourt, heeft zich gespecialiseerd in de productie van champagnes van hoge kwaliteit. Het mengen van verschillende druivensoorten, percelen of jaargangen ofwel assemblage zorgt voor een onderscheidende stijl van frisheid, elegantie en puurheid.