House of Lords
BOIDR eet thuis: Kerstbox House of Lords
De komende weken licht BOIDR er een aantal bijzondere delivery’s uit. Deze keer: de kerstbox van House of Lords.
DATUM
10 december 2020
TEKST
Annerieke Simeone
BEELD
BOIDR
House of Lords
BOIDR eet thuis: Kerstbox House of Lords
De komende weken licht BOIDR er een aantal bijzondere delivery’s uit. Deze keer: de kerstbox van House of Lords.
Moet je kijken, zegt mijn moeder wijzend naar de grote, zwarte doos met goud- en zilverkleurige spikkels. “Wat een pakket!” Het moet ook wel, er zit als het goed is een viergangenkerstmenu in van de exclusieve cateraar House of Lords. Tjonge, wat zit ie vol. We pakken de spuitzakjes en bakjes met daarop gekleurde stickers uit de doos. Aha, de gele zijn voor het nagerecht. Check!
Polderkreeft
‘A wonderful Christmas at home’, staat op de kaart, met achterop het menu erbij. “We beginnen zo met de rouleau van polderkreeft en geroosterde uiencrumble,” zeg ik tegen mijn moeder, die haar wenkbrauwen lichtjes optrekt.
“Komt goed,” zeg ik. Eens even kijken. Alle bakjes met een groene sticker stapel ik op elkaar. Kijk, de rouleau is al voorbereid. Het enige wat nog moet, is dresseren.
Een eitje, want House of Lords heeft een uitgebreide beschrijving en daarbij een stappenplan met plaatjes. Zo, nog even de Hollandse garnalen eromheen en een toefje cocktailsaus op de komkommerrondjes. “En?”, vraag ik mijn moeder. “Mmmm.”
Wintertruffelolie
Het tussengerecht is eigenlijk nog simpeler: de gepofte knolselderijsoep die in een grote spuitzak zit, knip je open en doe je in de pan.
Als de soep in de kom warm is, leg je de krokante shiitakes erop. Nog wat wintertruffelolie erop en voilà. Je gasten – die je natuurlijk niet per se hoeft in te lichten over dit pakket – zullen verbaasd staan over hoe snel je deze gang in elkaar hebt gedraaid.
House of Lords
Oké, voor het hoofdgerecht van House of Lords moet je wel iets meer uit de kast trekken. Letterlijk, want de hertenbiefstuk, de pastinaakcrème en de rodewijnsaus gaan in aparte pannen. Daarna schuiven we de Opperdoezer-gratin in de oven met de rodekool, de gegrilde king boleet en de bimi.
Nou, zo moeilijk is dit eigenlijk ook weer niet. We kijken naar de plaatjes. Het vlees snijden we in plakjes en de rest gaat er als een halve maan omheen. Jus erover
Op tafel staat vervolgens een mooi, winters wildgerecht. Niet voor kleine eters trouwens. Je hoeft niet bang te zijn dat je straks met een leeg gevoel van tafel gaat.
Dit is waarschijnlijk het gerecht waarmee je jouw gasten echt achterover laat vallen, want man man, wat ziet dit er prachtig uit.
Perencremeux
Het dessert ten slotte is een perencremeux met pure chocolademousse, dennensiroop, gepocheerde peer, kaneelcrème en een crumble. Dit is waarschijnlijk het gerecht waarmee je jouw gasten echt achterover laat vallen, want man man, wat ziet dit er prachtig uit.
Alles is al voorbereid. Zo is in de peer alvast een gaatje geboord. Daar spuit je de kaneelcrème in. Vervolgens zet je de peer in de crumble, leg je daarnaast de perencremeux en spuit je de mousse als toefjes op het bord. Wat dit gerecht echt afmaakt, zijn de gouden en zilveren spikkels met een gouden sterretje van bladerdeeg. Kerst was nog nooit zo makkelijk, en lekker!
Kerstdinerbox, House of Lords, € 49,50. Meer informatie: www.houseoflords.nl/boxen
PS House of Lords heeft ook een vegetarisch menu en een kindermenu.
tekst Annerieke Simeone beeld BOIDR
Moet je kijken, zegt mijn moeder wijzend naar de grote, zwarte doos met goud- en zilverkleurige spikkels. “Wat een pakket!” Het moet ook wel, er zit als het goed is een viergangenkerstmenu in van de exclusieve cateraar House of Lords. Tjonge, wat zit ie vol. We pakken de spuitzakjes en bakjes met daarop gekleurde stickers uit de doos. Aha, de gele zijn voor het nagerecht. Check!
Polderkreeft
‘A wonderful Christmas at home’, staat op de kaart, met achterop het menu erbij. “We beginnen zo met de rouleau van polderkreeft en geroosterde uiencrumble,” zeg ik tegen mijn moeder, die haar wenkbrauwen lichtjes optrekt.
“Komt goed,” zeg ik. Eens even kijken. Alle bakjes met een groene sticker stapel ik op elkaar. Kijk, de rouleau is al voorbereid. Het enige wat nog moet, is dresseren.
Een eitje, want House of Lords heeft een uitgebreide beschrijving en daarbij een stappenplan met plaatjes. Zo, nog even de Hollandse garnalen eromheen en een toefje cocktailsaus op de komkommerrondjes. “En?”, vraag ik mijn moeder. “Mmmm.”
Wintertruffelolie
Het tussengerecht is eigenlijk nog simpeler: de gepofte knolselderijsoep die in een grote spuitzak zit, knip je open en doe je in de pan.
Als de soep in de kom warm is, leg je de krokante shiitakes erop. Nog wat wintertruffelolie erop en voilà. Je gasten – die je natuurlijk niet per se hoeft in te lichten over dit pakket – zullen verbaasd staan over hoe snel je deze gang in elkaar hebt gedraaid.
House of Lords
Oké, voor het hoofdgerecht van House of Lords moet je wel iets meer uit de kast trekken. Letterlijk, want de hertenbiefstuk, de pastinaakcrème en de rodewijnsaus gaan in aparte pannen. Daarna schuiven we de Opperdoezer-gratin in de oven met de rodekool, de gegrilde king boleet en de bimi.
Nou, zo moeilijk is dit eigenlijk ook weer niet. We kijken naar de plaatjes. Het vlees snijden we in plakjes en de rest gaat er als een halve maan omheen. Jus erover
Op tafel staat vervolgens een mooi, winters wildgerecht. Niet voor kleine eters trouwens. Je hoeft niet bang te zijn dat je straks met een leeg gevoel van tafel gaat.
Dit is waarschijnlijk het gerecht waarmee je jouw gasten echt achterover laat vallen, want man man, wat ziet dit er prachtig uit.
Perencremeux
Het dessert ten slotte is een perencremeux met pure chocolademousse, dennensiroop, gepocheerde peer, kaneelcrème en een crumble. Dit is waarschijnlijk het gerecht waarmee je jouw gasten echt achterover laat vallen, want man man, wat ziet dit er prachtig uit.
Alles is al voorbereid. Zo is in de peer alvast een gaatje geboord. Daar spuit je de kaneelcrème in. Vervolgens zet je de peer in de crumble, leg je daarnaast de perencremeux en spuit je de mousse als toefjes op het bord. Wat dit gerecht echt afmaakt, zijn de gouden en zilveren spikkels met een gouden sterretje van bladerdeeg. Kerst was nog nooit zo makkelijk, en lekker!
Kerstdinerbox, House of Lords, € 49,50. Meer informatie: www.houseoflords.nl/boxen
PS House of Lords heeft ook een vegetarisch menu en een kindermenu.