Cafe Drie

DATUM

03 juni 2025

TEKST

Renske Hagendijk

BEELD

PR, foto Nomon: Kelly Olman

5x nieuwe Haagse hotspots in juni (2025)

Zin in ceviche met een vleugje Mexico, een specialty coffee of sushi met zeezicht? In juni openen deze vijf nieuwe zaken hun deuren.

DATUM

03 juni 2025

TEKST

Renske Hagendijk

BEELD

PR, foto Nomon: Kelly Olman

5x nieuwe Haagse hotspots in juni (2025)

Zin in ceviche met een vleugje Mexico, een specialty coffee of sushi met zeezicht? In juni openen deze vijf nieuwe zaken hun deuren.

1. La Patrona

Natalia Garcia en John Gulay komen allebei uit Mexico en runden eerder samen restaurant Popocatepetl aan het Buitenhof. Nu openen ze La Patrona: een Mexicaanse cantina in het pand naast O’Casey’s aan het Noordeinde, de pub waarvan John de eigenaar is. Bij La Patrona loop je binnen voor ceviche, taco’s, botana’s (kleine gerechten om te delen) en tequila. Binnen voelt het alsof je Plaza Garibaldi op stapt, het bekende plein in Mexico-Stad waar mariachi’s en feest samenkomen. De muurschildering van La Catrina, de skeletfiguur van Día de los Muertos, valt meteen op. Kleurrijke poppen vullen de nissen en aan de muur hangt een portret van Frida Kahlo. Día de los Muertos krijgt hier een vaste plek, net als andere Mexicaanse feestdagen die het Haagse Noordeinde even doen vergeten. Mexico, Mexico… maar dan aan het Noordeinde.

La Patrona

📍Noordeinde 138a
www.lapatrona.nl

2. Café Drie

Net wanneer je dacht dat de Haagse koffiescene niet nóg meer te bieden had, duikt Café Drie op aan het Goudenregenplein. Een knus café met een terras voor en een tuintje achter, fijn voor zonnige dagen. De specialty coffee, waaronder een pour-over (waarbij heet water langzaam over gemalen koffie wordt gegoten), is hier een belangrijk onderdeel. Daarbij serveren ze zelfgemaakte baksels, zoals lemon blueberry cake en witte chocolade-sesamkoekjes. Ook de lunch heeft verrassende opties, zoals avocado toast met burrata en tuinbonen, geserveerd op brood van zuurdesembakkerij Meneer Leffers. Café Drie is bijna elke dag open tot vier uur ’s middags, behalve op dinsdag.

Haagse hotspot: Cafe Drie

📍Goudenregenplein 5
www.instagram.com/cafe.drie/

3. EVE

Het opvallende witte futuristische pand aan de Scheveningse Noordboulevard krijgt eindelijk een nieuwe invulling. RE:BORN, bekend van de vernieuwing van de Pier en Het Spaansche Hof, neemt het over en opent er vanaf 14 juni EVE.

EVE is een plek waar werken, eten en uitgaan samenkomen. Overdag kun je er terecht om te werken of te lunchen met uitzicht op zee. De menukaart bevat een mix van Zuid-Amerikaanse en Aziatische gerechten, zoals ceviche, sushi rolls en bao buns. In de avonduren verandert het restaurant in Club EVE, met een programma dat varieert van salsa tot jazz.

Volgens RE:BORN is het plan om het paviljoen een blijvende rol te geven op de Noordboulevard. Het initiatief wordt gezien als een manier om het gebied weer aantrekkelijk te maken voor bezoekers en bewoners. Na het openingsseizoen dit jaar sluit EVE tijdelijk de deuren voor een verbouwing, waarna het in 2026 opnieuw opengaat.

EVE

📍Strandweg 180
www.eve-scheveningen.nl

4. Nomon

Nog een nieuwkomer aan het strand: Nomon, het restaurant van het vernieuwde Carlton Beach Hotel aan de Scheveningse Noordboulevard. De naam is afgeleid van gnomon, het verticale deel van de zonnewijzer dat met zijn schaduw de tijd laat zien en bij Nomon voor de deur staat. Dat element staat voor de rol van licht in het concept van Nomon, waarin kleuren, sfeer en gerechten samen een zomerse uitstraling creëren, ongeacht het weer.

Op het menu staan onder andere gerechten van de Josper grill, een houtskooloven die gerechten een rokerige smaak geeft, zoals zeebaars of een malse rib eye. Daarnaast vind je favoriete gerechten van de chef zoals spaghetti al vongole, en guilty pleasures als passievruchtmeringue. Nomon noemt zichzelf een ode aan Scheveningen. Wij zeggen: daar willen we zeker een keer zitten.

Nomon

Fotograaf: Kelly Olman

📍Gevers Deynootweg 201
www.nomon.nl

5. The Hague Social Club

The Hague Social Club, gevestigd in een oud drukkerij aan de Prins Hendrikstraat, is verre van stoffig. Roger Langhout staat aan het roer van deze wijnbar en zet in op een laagdrempelige aanpak. Bezoekers kunnen hier zelf wijn tappen uit meer dan honderd wijnen per glas, waarbij ze zelf bepalen hoeveel ze nemen en welke prijs ze betalen. Een glas van vijf euro of eentje van dertig: het kan allebei. Ook op tafel is er keuze genoeg, met meer dan dertig kleine gerechten, van bitterbal tot lamsschenkel. Op zondag zijn er zes oesters voor negen euro.

Het interieur combineert art-deco-elementen uit de jaren twintig met een lichte, open uitstraling. Die wordt versterkt door een opvallende lichtkoepel die daglicht binnenlaat en zorgt voor een frisse sfeer. Hier staat genieten centraal, op een informele en gastvrije manier.

Haagse hotspot: The Hague Social Club

📍Prins Hendrikstraat 53
www.thehaguesocialclub.com