5 x nieuwe Haagse horeca
Welke restaurants dien je absoluut op je ‘must visit’-lijstje te zetten? Wij zochten het uit!
DATUM
07 mei 2024
TEKST
Meike Liedenbaum
BEELD
PR
5 x nieuwe Haagse horeca
Welke restaurants dien je absoluut op je ‘must visit’-lijstje te zetten? Wij zochten het uit!
1. Strandhuis Mavi
Het voormalige Pier 32 is dit jaar overgenomen door nieuwe eigenaren Martine en Bram Wooning. Al lange tijd hielden zij het stukje strand achter de De Savornin Lohmanlaan in de gaten en eindelijk sloegen zij hun slag. Strandhuis Mavi moet een thuis worden voor Hagenaars en Hagenezen die het drukke Scheveningse leven willen ontvluchten. Door te focussen op echt kwalitatief eten hopen Martine en Bram dat hun strandtent zich zal onderscheiden van de vele andere. Op het menu staan gerechten als een ‘hotdogtupus’, oftewel een broodje inktvis, maar ook veganistische coquilles gemaakt van paddenstoelen en noedelsoep.
www.strandhuis-mavi.nl
Zuiderstrand, Strandslag 6 of 7
2. Restaurant Harper
Naast Haagse zaken Jamey Bennett en Barlow openen eigenaren Michael Tilkema, Melvin van der Meer, Kevin Gerrits en Piet Scholtes gezamenlijk een nieuw restaurant: Restaurant Harper, gevestigd in een monumentaal pand op de Plaats in het centrum. De vier mannen slaan de handen ineen om het enorme gebouw te laten voelen als een intiem restaurant. Er wordt gekookt met verse en seizoensgebonden ingrediënten, in traditionele kookstijlen met een moderne, bijzondere twist. Dat resulteert in gerechten als gerookte zalm met yuzu en paarse bloemkool, crispy risotto met lam, munt en mango en pindaijs met karamel en popcorn.
www.restaurantharper.nl
Plaats 25
3. Restaurant Mi Tera
Caribische smaken op de Denneweg. Dat is waar Restaurant Mi Tera voor staat. Het voormalige Ruiseñor werd door eigenaren Alberto Nol en Oona Palacios omgetoverd tot iets compleet nieuws. De twee heren kennen elkaar van het samenwerken in de keuken van restaurant Queru. Nu combineren ze in hun eigen zaak smaken uit het hele Caribisch gebied. Van Mexico tot Jamaica en Aruba. Zo proef je bij Mi Tera runderrib met een saus van tomatillo, pork chop met maïspudding en in bananenblad gewikkelde kip met pruimen, ui en kappertjes.
www.mi-tera.nl
Denneweg 120a
4. Vincenzo’s Scheveningen
Eigenaren Vincenzo Kramer en Yaron Menneken van het bekende Vincenzo’s openen in juli hun vijfde (!) Italiaanse restaurant in de Gentsestraat. Het concept blijft hetzelfde: ambachtelijke pizza’s met verrassende smaken, goede service en een laagdrempelige, toegankelijke sfeer. De nieuwe locatie op Scheveningen is een welkome toevoeging!
www.vincenzos.nl
Gentsestraat, Scheveningen
5. KLUB
KLUB heeft geen eigen zaak, maar weet als geen ander wat lekker eten en een gezellige avond inhouden. De twee jonge ondernemers Sofia Melis en Daniela Fialova organiseren culinaire en creatieve pop-ups op originele (Haagse) locaties. Zo realiseerden ze recentelijk een zevengangendiner met feest in samenwerking met Club Laak, gelegen in Laakkwartier. Houd hun Instagram dus goed in de gaten. Je weet nooit wanneer het volgende culinaire feest op de planning staat!
tekst Meike Liedenbaum beeld PR
1. Strandhuis Mavi
Het voormalige Pier 32 is dit jaar overgenomen door nieuwe eigenaren Martine en Bram Wooning. Al lange tijd hielden zij het stukje strand achter de De Savornin Lohmanlaan in de gaten en eindelijk sloegen zij hun slag. Strandhuis Mavi moet een thuis worden voor Hagenaars en Hagenezen die het drukke Scheveningse leven willen ontvluchten. Door te focussen op echt kwalitatief eten hopen Martine en Bram dat hun strandtent zich zal onderscheiden van de vele andere. Op het menu staan gerechten als een ‘hotdogtupus’, oftewel een broodje inktvis, maar ook veganistische coquilles gemaakt van paddenstoelen en noedelsoep.
www.strandhuis-mavi.nl
Zuiderstrand, Strandslag 6 of 7
2. Restaurant Harper
Naast Haagse zaken Jamey Bennett en Barlow openen eigenaren Michael Tilkema, Melvin van der Meer, Kevin Gerrits en Piet Scholtes gezamenlijk een nieuw restaurant: Restaurant Harper, gevestigd in een monumentaal pand op de Plaats in het centrum. De vier mannen slaan de handen ineen om het enorme gebouw te laten voelen als een intiem restaurant. Er wordt gekookt met verse en seizoensgebonden ingrediënten, in traditionele kookstijlen met een moderne, bijzondere twist. Dat resulteert in gerechten als gerookte zalm met yuzu en paarse bloemkool, crispy risotto met lam, munt en mango en pindaijs met karamel en popcorn.
www.restaurantharper.nl
Plaats 25
3. Restaurant Mi Tera
Caribische smaken op de Denneweg. Dat is waar Restaurant Mi Tera voor staat. Het voormalige Ruiseñor werd door eigenaren Alberto Nol en Oona Palacios omgetoverd tot iets compleet nieuws. De twee heren kennen elkaar van het samenwerken in de keuken van restaurant Queru. Nu combineren ze in hun eigen zaak smaken uit het hele Caribisch gebied. Van Mexico tot Jamaica en Aruba. Zo proef je bij Mi Tera runderrib met een saus van tomatillo, pork chop met maïspudding en in bananenblad gewikkelde kip met pruimen, ui en kappertjes.
www.mi-tera.nl
Denneweg 120a
4. Vincenzo’s Scheveningen
Eigenaren Vincenzo Kramer en Yaron Menneken van het bekende Vincenzo’s openen in juli hun vijfde (!) Italiaanse restaurant in de Gentsestraat. Het concept blijft hetzelfde: ambachtelijke pizza’s met verrassende smaken, goede service en een laagdrempelige, toegankelijke sfeer. De nieuwe locatie op Scheveningen is een welkome toevoeging!
www.vincenzos.nl
Gentsestraat, Scheveningen
5. KLUB
KLUB heeft geen eigen zaak, maar weet als geen ander wat lekker eten en een gezellige avond inhouden. De twee jonge ondernemers Sofia Melis en Daniela Fialova organiseren culinaire en creatieve pop-ups op originele (Haagse) locaties. Zo realiseerden ze recentelijk een zevengangendiner met feest in samenwerking met Club Laak, gelegen in Laakkwartier. Houd hun Instagram dus goed in de gaten. Je weet nooit wanneer het volgende culinaire feest op de planning staat!