Bosman Wine sellers
Six delicious wines for autumn & winter
DATE
25 October 2021
TEXT
Nico McGough
IMAGE
PR
Guur weer en thuis de behaaglijke warmte. Herfst en winter vragen om een anders gestileerde wijn in het glas. Wie weet, krijgen we weer een echte winter met sneeuwballen op straat en schaatsen uit het vet. In ieder geval laat ik zes spannende wijnen in het glas vloeien: drie Franse, maar ook moois uit Noord-Italië, Zuid-Spanje en Argentinië.
Château Rochecolombe
We zakken de Rhône af, passeren Lyon, om even zuidelijk van Montélimar, de nougat-hoofdstad van de wereld, halt te houden. Hier gaat het water links door als canal Donzère-Montdragon en rechts als echte rivier, zij het getemd. Aan de rivierzijde ligt het wijnstadje St. Andéol, waar de van oorsprong Belgische familie Herberigs Château Rochecolombe bezit. Ooit gekocht als tweede huis met een grote abrikozenboomgaard.
Deze werd stukje bij beetje herplant tot wijngaard en nu bezit dit kasteel schitterend gelegen percelen met oude grenache- en syrah-wijnstokken. De wijn is van een zelden gezien niveau en veegt wijnen van 75 pop en hoger van tafel.
Diep fonkelend donker van kleur. Overweldigend en diep fruitrijk met kracht, concentratie en lengte: een superwijn. ‘Vuurwerk’, noemt de Volkskrant het, en de krant geeft al drie oogsten op rij een vette 9 aan dit biologische wonderkind. Château Rochecolombe Côtes du Rhône: € 12,95.
De wijn is van een zelden gezien niveau
Château du Cèdre
ADN64
Read also: De absolute top uit Spanje Bodegas Felix Callejo |
Normaal gesproken moet je 25 jaar geduld hebben, wil een wijn van 100% tannat een klein beetje drinkbaar zijn. Maar dat is niet wat de familie Fontère beoogt. Je moet er wel nu van kunnen genieten en dat doen we dan ook met volle teugen. Wijnschrijver Hubrecht Duijker was dermate onder de indruk, dat ADN64 heel oktober op zijn site stond als nummer één van de rode wijnen van die maand. Fonkelend kersenrood, diep fruitrijk geurend met manden vol rijpe bessen. Mondvullend, zacht, toegankelijk, klassiek en beschaafd. Een prachtwijn. ADN64: € 9,95.
Barbera d’Asti ‘Alma’ 2019
Dit is ook het land van gloedvolle wijnen als Barolo en Barbaresco. Deze wijnen zijn helaas best kostbaar geworden. Maar Piemonte herbergt ook betaalbare juweeltjes. Barbera is er één van. Deze wijndruif geeft heerlijke, gastronomische wijnen die soms een wonderlijke geurtoon hebben van vers gesneden (rode) ui. Mario Giribaldi drijft het biologische familiedomein en heeft onder meer wijngaarden rond het stadje Asti. Hier maakt hij een superbetaalbare, fijnbesnaarde rode Barbera. Heerlijk bij (veder)wild, jonge romige kazen en pasta met truffel. Barbera d’Asti ‘Alma’ 2019: € 9,95.
Piemonte herbergt ook betaalbare juweeltjes
Cueva del Chamán ‘Monastrell Roble’ 2019
Altosur Cabernet-Sauvignon 2018
Aan de overzijde van de grote plas, in het geboorteland van onze Máxima, worden ook prachtwijnen gemaakt. Het als uitstekend bekendstaande wijnbedrijf Sophenia kreeg wat jaren terug een nieuwe dame aan het roer en dat maakte hét verschil tussen ‘wel aardig’ en uitstekend. Zij hebben meerdere lijnen, waaronder een instapwijn genaamd Altosur. De cabernet-sauvignon-druiven groeien in de Argentijnse Uco-vallei en geven grote, mondvullende, vlezige wijnen.
De internationale wijncriticus James Suckling gaf 90 punten
Geheel afgestemd op stevige vleesrijke gerechten. Serveer deze flinke jongen bij rood vlees, rund of wild. Krachtige sauzen kan ie makkelijk aan. Mooie, oude, harde kazen evenzo. Altosur Cabernet-Sauvignon 2018: € 11,95. De internationale wijncriticus James Suckling gaf 90 punten.
Wilt u thuis of op kantoor kennismaken met deze zes warmevoetenwijnen? Bestel dan de kennismakingsdoos, die voor € 110,- bij u thuis wordt gebracht door geheel Nederland (België en Duitsland tegen geringe meerkosten).
text Nico McGough / image PR
Guur weer en thuis de behaaglijke warmte. Herfst en winter vragen om een anders gestileerde wijn in het glas. Wie weet, krijgen we weer een echte winter met sneeuwballen op straat en schaatsen uit het vet. In ieder geval laat ik zes spannende wijnen in het glas vloeien: drie Franse, maar ook moois uit Noord-Italië, Zuid-Spanje en Argentinië.
Château Rochecolombe
We zakken de Rhône af, passeren Lyon, om even zuidelijk van Montélimar, de nougat-hoofdstad van de wereld, halt te houden. Hier gaat het water links door als canal Donzère-Montdragon en rechts als echte rivier, zij het getemd. Aan de rivierzijde ligt het wijnstadje St. Andéol, waar de van oorsprong Belgische familie Herberigs Château Rochecolombe bezit. Ooit gekocht als tweede huis met een grote abrikozenboomgaard.
Deze werd stukje bij beetje herplant tot wijngaard en nu bezit dit kasteel schitterend gelegen percelen met oude grenache- en syrah-wijnstokken. De wijn is van een zelden gezien niveau en veegt wijnen van 75 pop en hoger van tafel.
Diep fonkelend donker van kleur. Overweldigend en diep fruitrijk met kracht, concentratie en lengte: een superwijn. ‘Vuurwerk’, noemt de Volkskrant het, en de krant geeft al drie oogsten op rij een vette 9 aan dit biologische wonderkind. Château Rochecolombe Côtes du Rhône: € 12,95.
De wijn is van een zelden gezien niveau
Château du Cèdre
ADN64
Read also: De absolute top uit Spanje Bodegas Felix Callejo |
Normaal gesproken moet je 25 jaar geduld hebben, wil een wijn van 100% tannat een klein beetje drinkbaar zijn. Maar dat is niet wat de familie Fontère beoogt. Je moet er wel nu van kunnen genieten en dat doen we dan ook met volle teugen. Wijnschrijver Hubrecht Duijker was dermate onder de indruk, dat ADN64 heel oktober op zijn site stond als nummer één van de rode wijnen van die maand. Fonkelend kersenrood, diep fruitrijk geurend met manden vol rijpe bessen. Mondvullend, zacht, toegankelijk, klassiek en beschaafd. Een prachtwijn. ADN64: € 9,95.
Barbera d’Asti ‘Alma’ 2019
Dit is ook het land van gloedvolle wijnen als Barolo en Barbaresco. Deze wijnen zijn helaas best kostbaar geworden. Maar Piemonte herbergt ook betaalbare juweeltjes. Barbera is er één van. Deze wijndruif geeft heerlijke, gastronomische wijnen die soms een wonderlijke geurtoon hebben van vers gesneden (rode) ui. Mario Giribaldi drijft het biologische familiedomein en heeft onder meer wijngaarden rond het stadje Asti. Hier maakt hij een superbetaalbare, fijnbesnaarde rode Barbera. Heerlijk bij (veder)wild, jonge romige kazen en pasta met truffel. Barbera d’Asti ‘Alma’ 2019: € 9,95.
Piemonte herbergt ook betaalbare juweeltjes
Cueva del Chamán ‘Monastrell Roble’ 2019
Altosur Cabernet-Sauvignon 2018
Aan de overzijde van de grote plas, in het geboorteland van onze Máxima, worden ook prachtwijnen gemaakt. Het als uitstekend bekendstaande wijnbedrijf Sophenia kreeg wat jaren terug een nieuwe dame aan het roer en dat maakte hét verschil tussen ‘wel aardig’ en uitstekend. Zij hebben meerdere lijnen, waaronder een instapwijn genaamd Altosur. De cabernet-sauvignon-druiven groeien in de Argentijnse Uco-vallei en geven grote, mondvullende, vlezige wijnen.
De internationale wijncriticus James Suckling gaf 90 punten
Geheel afgestemd op stevige vleesrijke gerechten. Serveer deze flinke jongen bij rood vlees, rund of wild. Krachtige sauzen kan ie makkelijk aan. Mooie, oude, harde kazen evenzo. Altosur Cabernet-Sauvignon 2018: € 11,95. De internationale wijncriticus James Suckling gaf 90 punten.
Wilt u thuis of op kantoor kennismaken met deze zes warmevoetenwijnen? Bestel dan de kennismakingsdoos, die voor € 110,- bij u thuis wordt gebracht door geheel Nederland (België en Duitsland tegen geringe meerkosten).